Kao vlasnik trebate se upoznati sa bolestima koje često ne daju jasne simptome, a koje mogu ugroziti život vašeg ljubimca ukoliko se ne tretiraju na vreme. Navodimo neke od bolesti za koje postoje brzi i pouzdani testovi koijma se za nekoliko minuta dobija odgovor o zdravstvenom stanju ljubimca.

Guta Vet
Srčani crv kojeg prenose komarci ubodom. Oboljevaju psi i mačke. Dovode do smetnji u radu srca, kašalja i bržeg zamaranja. Ukoliko ste psa vodili u toplije krajeve trebalo bi da uradite ovaj test.
Bolest koju prenose krpelji. Oboljevaju psi i retko mačke. Parazitira u leukocitima i dovodi do spontanih krvarenja, slabosti i opšteg pada imuniteta.
Oboljevaju psi I mačke, moguće je i prenošenje na vlasnika preko ozleda ljubimca. Prenose ih mušice koje se hrane krvlju. Izaziva slabost, povraćanje, dijareju, krvarenja ili promene na koži. Ova bolest ne može da se izleči.
Virusne bolesti mačaka koje smanjuju otpornost organizma pema drugim bolestima i značajno umanjuju kvalitet života. Kod mačaka rana dijagnostika ovih oboljenja znatno može produžiti život mački i sprečiti širenje ovih opasnih bolesti na druge jedinke.