Veterinarska Ambulanta GUTA u okviru svojih prostorija ima salon za šišanje i kupanje pasa, mačaka i zečeva. Naš salon radi od samog osnivanja 2005.godine.

Da bi naši ljubimci bili srećni, zdravi i neometeni u igri i rastu svakodnevno treba voditi računa o njihovoj higijeni. Svakodnevna higijena podrazumeva pranje šapa i intimne regije posle svake šetnje, četkanje i raščešljavanje, higijenu usta i zuba, svakodnevni pregled kože na prisustvo krpelja, buva, vaški, tarve koja se lepi za dlaku ili zabada u kožu i uklanjanje žvaka, papira i sličnih predmeta koji se mogu zalepiti ili zakačiti na dlaci ili između prstiju na šapama.

Periodično, u zavisnosti od potrebe, s vremena na vreme našim ljubimcima je potrebno i kupanje a onima sa dužom dlakom i šišanje. Uz sve to ide i detaljnije skraćivanje noktiju i čišćenje ušiju a kod onih čija je rasna karakteristika da im rastu dlake iz ušiju i uklanjanje tih dlaka.

U salonu koji se nalazi u okviru veterinarske ambulante Guta možete dobiti pomoć vezanu za održavanje redovne higijene. Naše ljubazno osoblje će prihvatiti Vašeg ljubimca i transformisati ga u skladu sa Vašim željama i zahtevima.

Sve usluge podrazumevaju sređivanje intimne zone, izbrijavanje šapa, štucovanje brade, skraćivanje noktiju i čišćenje ušiju. Pražnjenje i/ili ispiranje paraanalnih vrećica (analnih žlezda ) nije u okviru redovnih usluga Pet Spa salona i radi se isključivo na dodatni zahtev.

Usluge koje nudimo:

CENE PET SPA USLUGA VETERINARSKE AMBULANTE GUTA

Higijensko sisanje sa kupanjem macke

3200

Higijensko sisanje sa kupanjem pasa do 5kg

2900

Higijensko sisanje sa kupanjem pasa do 5-10kg

3200

Higijensko sisanje sa kupanjem pasa od 10-25kg

3900

Higijensko sisanje sa kupanjem pasa od 25-40kg

4400

Higijensko sisanje sa kupanjem pasa preko 40kg

5400

Higijenslko sisanje sa kupanjem

2540

Higijensko kupanje/šišanje solo do 5kg

1900

Higijensko kupanje/šišanje solo 5-10kg

2400

Higijensko kupanje/šišanje solo 10-15kg

2900

Higijensko kupanje/šišanje solo 15-25kg

3700

Higijensko kupanje preko/šišanje solo 25kg

4300

Pražnjenje paraanalnih vrećica

540

Ispiranje paraanalnih vrećica

1140

ZAKAZIVANJE u radno vreme ambulante preko telefona 011/391-791

Nešto više o ...

Najčešća pitanja i odgovori

Najbolje vreme za prvi tretman Vašeg psa je u razdoblju između 3 – 6 meseci. Veoma je bitno da se štene navikne na razne zvukove, mirise i alate, kao i da se socijalizuje sa psima i ljudima u salonu.
Kada dolazite na prvi zakazan tretman najbitnije je da poneste poverenje. Pobrinite se da je Vaš pas pri ulasku u salon vezan na povodnik i da je obavio nuždu. Bitno je da nas obavestite o bilo kakvom oboljenju kože poput alergija i ekcema da uz savet veterinara u tom slučaju doneste odgovarajući šampon.
Koliko vremenski traje jedan tretman teško je precizno reći. Mnogo faktora utiče na vreme koje vaš pas provede u salonu. Veličina, tip dlake, vrsta tretmana, temparament psa, stanje frizure itd. O tačnijoj proceni vremena se dogovaramo sa mušterijama na licu mesta.
Salon Grooming Line ima više vrsta tretmana koji su prilagođeni određenoj rasi psa. Radi se tretman koji odgovara Vašem psu i šta sve obuhvata možete pročitati na stranici usluge.
Psi u svojim vlasnicima vide zaštitu i ne dozvoljavaju grumeru da uspostavi vezu i poverenje sa njim, što je pola puta do uspešno završenog tretmana. Vaš ljubimac, kao i grumer moraju biti potpuno skoncetrisani jedno na drugo gde bi Vaše prisustvo samo remetilo taj proces. Naš savet je da ne budete prisutni u toku tretmana. Hvala na ukazanom poverenju!
Kod pasa kojima je dlaka umršena koža koja se nalazi ispod ućebotina je zategnuta i ne može da diše, samim tim se stvaraju idealni uslovi za bakterije i gljivice. Takođe, treba napomenuti da na mestima gde imamo zamršene čvorove, zategnutu i izritiranu kožu, naš ljubimac trpi određenu dozu bolova. Naše rešenje je delimično raščetkavanje čvorova uz određenu kozmetiku i tehnike, kao i davanje saveta vlasniku kako da najbolje održava dlaku svog ljubimca. Tretman se uglavnom svodi na izuzetno kratko šišanje bez mogućnosti oblikovanja frizure.
Redovno četkanje odeđenim alatom između dva tretmana u našem salonu je rešenje za sprečavanje nastanka čvorova. Ukoliko niste sigurni da to dobro radite mi svo tu da Vam pomognemo, posavetujemo i demonstriramo odgovarajuću tehniku.
Koliko često dovoditi psa u naš salon zavisi od Vašeg izbora frizure, rase psa i kućnog održavanja. Neki minimum bi bio 2x mesečno, kod kratkodlakih, kao i kod dugodlakih, jer higijena ušiju, sanitarnog dela, niktiju i kože mora biti redovna. Za tačne informacije za Vašeg psa preporučujemo konsultacije na licu mesta.
Nokti kod pasa rastu različitim intezitetom. Psi koji žive u kućnom dvorištu svoje nokte tupe o beton pa je dovoljno jednom mesečno skratiti, a dva puta mesečno psima koji žive u stanu ili kući.
Treba istaći i da postoje određene bolesti kao što je Leišmanioza, a koje se manifestuju prekomernim rastom noktiju, tzv. Fakirski nokti. Više o laišmaniozi pogledajte https://www.gutavet.com/index.php/leismanioza/ Neke druge degenerativne bolesti na nervnom ili na lokomotornom sistemu takođe se mogu manifestovati generalizovanim ili delimičnim abnormalnim rastom noktiju pa ukoliko primetite bilo šta neobično sa noktima budite slobodni da nas kontaktirate kako bi na vreme pomogli Vašem ljubimcu.
Ukoliko Vaš pas ima buve, primenićemo tretman protiv buva koji se dodatno naplaćuje, dačemo Vam savete i upustva kako da redovno zaštitite svog ljubimca i kako da očistite mesto u kom boravi kako bi sprečili nastanak istog problema. Bitno je da grumeru naglasite stanje pre dolaska u salon, odnosno pri zakazivanju tretmana.
Zbog drugih pasa i mačaka nismo u mogućnosti da pružimo usluge našeg salona za šišanje i kupanje pasa i mačaka ljubimcima koji imaju buve i krpelje. Ti ljubimci će pre tretmana biti tretirani preparatima koji deluju trenutno o trošku vlasnika.
Ukoliko je preparat stavljen topikalno u vidu tečnosti koja se nakapava na kožu, pas ili mačka se ne smeju kvasiti 48h pre i posle tretmana protiv parazita, u suprotnom ćete smanjiti dejstvo određenog proizvoda.
Postoje farmaceutski oblici lekova protiv spoljašnjih parazita na koje voda nema ili ima zanemarljiv uticaj. To su vodootporne ogrlice (Foresto ) i tablet ( bravecto, nexgard spectra… ) protiv buva i krpelja. Više informacija o njima možete dobiti prateći linkove:
https://www.gutavet.com/index.php/bravecto/
https://www.gutavet.com/index.php/foresto/
https://www.gutavet.com/index.php/nexgard-spectra/
Šamponi namenjeni za kupanje ljudi, uključujući i one blage namenjene bebama i deci, nisu pogodni za kupanje pasa i mačaka zbog razlike u pH kože. Ljudski pH kože je negde oko 5,5 što znači da je blago kiseo, dok je pH kože pasa i mačak 7,9 do 8,1 odnosno blago bazan. Šamponi su prilagođeni ovom svojstvu kože tako da ako koristimo ljudski šampon koji je blago kiseo rastvorićemo masni zaštitni sloj na koži naših ljubimaca. Koža bez tog fosfolipidnog sloja je nezaštićena i podložna bakterijskim I gljivičnim infekcijama.
Sve usluge

Subscribe to our newsletter

We send e-mails once a month, we never send Spam!
    Pozovite nas