Naše usluge

Naša veterinarska  usluga je bazirana na integrisanom holističkom pristupu pacijentu što omogućava  rano otkrivanje i sprečavanje mnogih bolesti. Posedujemo laboratoriju, ultrazvuk, rendgen, EKG aparat, hiruršku salu sa aparatom za inhalacionu anesteziju. Vršimo vakcinaciju, zaštitu protiv buva i krpelja, hirurške intervencije, kastracije pasa,  mačaka, kunića, morskih prasadi i hrčkova, carski rez, ortopedske zahvate, hirurgiju tumora, stomatološke zahvate kod pasa i mačaka, i imamo protokole za zbrinjavanje onkoloških i endokrinoloških pacijenata

Pored ovoga u okviru ambulante se nalazi pet-shop i salon za šišanje, kupanje i ulepšavanje pasa i mačaka. Od 2013.g. u mogućnosti smo da obezbedimo bolničko lečenje i čuvanje kućnih ljubimaca u našem novoizgrađenom objektu.

 

VAKCINACIJA PASA MAČAKA I ZEČEVA

Vakcinacija predstavlja najefikasniji način suzbijanja bolesti koje su smrtonosne za naše ljubimce. Pored toga vakcinacijom se sprečavaju i neke zoonoze – bolesti koje se sa životinja mogu preneti na ljude ( vakcina protiv besnila, vakcina protiv leptospiroze…)

U našoj veterinarskoj ambulanti vršimo hirurške intervencije iz sledećih oblastiČđ: opšta hirurgija, ortopedija, hirurgija tumora, hirurgija kože, hirurgija urogenitalnog trakta, hirurgija glave i vrata, neurohirurgija, sterilizacije i kastracije, hirurgija abdomena, kile, hernije….

Sarkom, limfom, mastocitom, osteosarkom, planocelularni karcinom, hemangiosarkom, lipom, liposarkom, tumori mlečne žlezde ( tumori na grudima kod kuja i mačaka) su najčešći oblici tumora sa kojima se srećemo u našem svakodnevnom radu.

Ultrazvuk nam omogućava da vidimo unutrašnju građu mnogih organa. Omogućava da vidimo unutrašnje abnormalnosti kao što su čvorovi ,izrasline i ciste, koje se mogu uočiti,izbrojati i izmeriti. Mnoge organe koje je teško videti na običnom radiološkom snimku ( prostata npr. ) možemo lako videti ultrazvukom.

Rendgen je jedna od najčešće korišćenih tehnika u postavljanju dijagnoze kod pasa, mačaka, zečeva, ježeva, ptica, papagaja, zmija i guštera uz pomoć rendgena mi ostvarujemo uvid u stanje i funkciju unutrašnjih organa koji se ne vide spolja.

U odseku za laboratorijsku dijagnostiku Veterinarske Ambulante GUTA rade se sledeće analize: krvna slika,biohemijski testovi, alergološke analize, titar antitela protiv virusa besnila ( FVN test ), štenećaka,mačije kuge, bruceloze, herpes virusa i leptospiroze, hormonske analize, analiza urina, serološki testovi i citologija ( FNA- fine needle biopcy ), vaginalni razmati, krvni razmazi preparati iz otiska tkiva, citološki pregledi punktata abdomena, grudne duplje, cerebrospinalne tečnosti.

Putovanja u inostranstvo sa ljubimcem čine sastavni deo ete upoznati njihovog i našeg života. Na našim stranicama se možete upoznati sa osnovnim pravilima i zakonskim propisima koji su aktuelni. Za sve detalje kao i pomoć u pribavljanju potrebne dokumentacije i eventualne organizacije puta potrebno je da zakažete kod nas.

Idemo dalje od čišćenja zuba i nudimo potpunu oralnu zdravstvenu negu s širokim spektrom napredne stomatologije, uključujući terapiju kanala korena i izradu krunica. Takođe Gutavet ambulanta je opremljena i obučena  za maksilofacijalnu hirurgiju, poput hirurških operacija  fraktura gornje i donje vilice, kao i dijagnozu i lečenje oralnih i facijalnih tumora.

Veterinarska Ambulanta GUTA u okviru svojih prostorija ima salon za šišanje i kupanje pasa, mačaka i zečeva. Naš salon radi od samog osnivanja 2005.godine.

EKG

EKG ( elektrokardiografija ) je medicinska procedura koja se zasniva na merenju električne struje veoma niskog napona a koja se proizvodi i oslobađa tokom kontrakcija srčanog mišića.

Svi ljubimci koji su stariji od sedam godina smatraju se seniorima. Oni mogu izgledati potpuno zdravi u starijim godinama ali uvek treba voditi računa o bolestima koje ne pokazuju simptome sve dok ne počnu da predstavljaju ozbiljan problem, bubrežne i srčane bolesti npr.

Kuce I mace su smeštene u zidanom i klimatizovanom, okrečenom objektu sa sprovedenim osvetljenjem, toplom vodom, grejanjem, PVC stolarijom. Svaki pas ima zaseban boks.Poštujemo navike Vašeg ljubimca i prilagođavamo prostor njegovim potrebama. Spolja je ograđen prostor za istrčavanje, igru i poseban deo za obavjanje fizioloških potreba. Sve vreme boravka kod nas vaš ljubimac uživa uz veterinarski nadzor i negu.

servicesimg2

Često postavljana pitanja

Nalazimo se u Beogradu, na Senjaku, Koste Glavinića 2, opština Savski venac i ka nama gravitiraju Dedinje, Banjica, Vračar i Čukarica – Banovo Brdo, Košutnjak i Čukarička padina.
Imamo opremljenu salu za hirurgiju, laboratoriju, ultrazvuk, vršimo rendgen dijagnostiku i izdavanje sertifikata za displaziju kukova i laktova.
Ukoliko želite da sarađujete sa nama, ili želite da postane deo našeg tima, pošaljite nam Vaš CV na ordinacija@gutavet.com

Prijavite se na našu Mailing listu

Primajte najnovija obaveštenja i budite u toku!