GutaVet.com Serološki testovi

Serološki testovi

Kao  vlasnik trebate se upoznati sa bolestima koje često ne daju jasne simptome, a  koje mogu ugroziti život vašeg ljubimca ukoliko se ne tretiraju na vreme.  Navodimo neke od bolesti za koje postoje brzi   i pouzdani testovi koijma se za nekoliko minuta dobija odgovor o  zdravstvenom stanju ljubimca.

  • DIROFILARIA IMITIS-srčani crv kojeg prenose komarci ubodom. Oboljevaju psi  i mačke. Dovode do smetnji u radu srca, kašalja i bržeg zamaranja. Ukoliko ste  psa vodili u toplije krajeve trebalo bi da uradite ovaj test.
  • EHRLICHIOSIS-bolest koju prenose krpelji. Oboljevaju psi i retko mačke.  Parazitira u leukocitima i dovodi do spontanih krvarenja, slabosti i opšteg  pada imuniteta.
  • LEIŠMANIJA- oboljevaju psi I  mačke, moguće je i prenošenje na vlasnika preko ozleda ljubimca. Prenose ih  mušice koje se hrane krvlju. Izaziva slabost, povraćanje, dijareju, krvarenja  ili promene na koži. Ova bolest ne može da se izleči.
  • MAČIJA LEUKEMIJA I SIDA -virusne bolesti mačaka koje  smanjuju otpornost organizma pema drugim bolestima i značajno umanjuju kvalitet  života. Kod mačaka rana dijagnostika ovih oboljenja znatno može produžiti život  mački i sprečiti širenje ovih opasnih bolesti na druge jedinke.

Leave a Reply