31. августа 2022.

Blog thumbnail

EKG ( elektrokardiografija ) je medicinska procedura koja se zasniva na merenju električne struje veoma niskog napona a koja se proizvodi i oslobađa tokom kontrakcija srčanog mišića. Tako izmereni električni napon se grafički prikazuje u odnosu na protok vremena. Na grafikonu se procenjuje oblik nastale krive I mere se amplitude,…

9. јула 2022.

Blog thumbnail

ŠTA TREBA PRIPREMITI PRE PUTA Proverite da li su sve vakcine i lekovi protiv spoljašnjih i unutrašnjih parazita dati i upisani na vreme Raspitati se o specifičnostima koje vas očekuju na destinaciji kao što su endemske bolesti, ujedi zmija… Rezervisati smeštaj koji prima ljubimce i na vreme rezervisati sve potrebne…

5. априла 2022.

Blog thumbnail

Inflamatorna – zapaljenska bolest creva (eng. Inflammatory bowel disease, IBD) je pojam kojim nazivamo više sličnih kliničkih stanja koje karakteriše zapaljenski proces u digestivnom traktu, pa upravo u odnosu na to koja partija digestivnog trakta je obuhvaćena zapaljenskim procesom, razlikuju se i kliničke manifestacije. U veterinarskoj medicini srećemo se sa IBD-om pasa i mačaka i važno je napomenuti da IBD nije isto što i sindrom nervoznih creva ljudi i da terapija nije odgovarajuća.

29. јануара 2022.

Blog thumbnail

Cilj ishrane kod pacijenata obolelih od tumora je da se osnaži oboleli organizam i to na način da se pospeši apetit, održi optimalna telesna težina i da se ne izgubi mišićna masa.
• Ishrana siromašna ili bez ugljenih hidrata
• Ishrana sirovom ( termički i pomoću konzervanasa ne obrađenom ) hranom
• Ishrana neindustrijskom hranom ( hranom spremljenom u kućnim uslovima)
• Ishrana sa hranom kojoj su dodate u višku Ω3 masne kiseline

21. децембра 2021.

Blog thumbnail

Anima Strath je najkompletniji dodatak ishrani na našem tržištu. Proizveden od isključivo prirodnih sastojaka u strogo kontrolisanom, 60-dnevnom procesu.
Vrhunski švajcarski proizvod po veoma pristupačnoj ceni.
Najkvalitetniji i najuniverzalniji multivitaminsko multimineralni preparat na našem tržištu je ANIMA STRATH.
Proizvod švajcarske kompanije Bio Strath AG iz Ciriha, ANIMA STRATH se proizvodi u tri upotrebna oblika: kao tečnost, kao tablete i kao granule.

GUTA

FREE
VIEW